Trafik Stresine "Dur" Diyen Yöntemler

Trafik Stresine "Dur" Diyen Yöntemler
Araç kullanmak büyük şehirlerin hemen hepsinde oldukça zor bir durum. Hele bir de yoğunluğun yüksek olduğu sabah ve akşam saatlerine denk geldiniz mi yandınız. Bir türlü ilerlemeyen arabalar, gereksiz bir şekilde çalınan kornolar, gereksiz sıkıntı bir de üzerine baş ağrısı. Günlük hayatımızda sıkça yaşadığımız bu trafik stresini bir de kısacak seyahat zamanımızda da yaşamak zorunda kalabiliyoruz. İşte bu noktada canınıza tak eden, insanı daha da gergin hale getiren trafik stresinden kurtulmanın bazı yöntemleri var. Kişiden kişiye değişiklik gösteren bu yöntemleri sizler için bir araya getirdik. Unutmayın ki yoğun trafik sizi hasta etmeden etkilerinden kurtulmak sizin elinizde…

Mümkün Olduğunda Yoğun Saatleri Seçmemeye Çalışın!


Trafiğinin en yoğun olduğu saatler okul ve işe gidiş ile dönüş saatleridir. Elbette bu saatlerde trafiğe çıkmamak oldukça zor bir seçenek. Ancak en azından bu saatlerden biraz daha erken veya biraz daha geç saatlerde yola koyulmayı deneyebilirsiniz. Zaten trafik sıkışıklığına takılıp yine aynı süreyi etrafınızdan sıkıştıran araçlarla geçirmek zorunda olduğunuz için saatinizi daha erkene ya da daha geçe ayarlamak iyi bir yöntem olabilir.

Sevdiğiniz Müzikleri Yanınızda Taşıyın


İster kendi aracınız isterseniz de arac kiralama İzmir firmalarından aldığınız araçlarınızda mutlaka sevdiğiniz müzikleri dinlemeye çalışın. Sevdiğiniz bu tarz parçalar strese odaklanmak yerine eğlenceli geçirebileceğiniz anlar yaşamanıza zemin hazırlar. Böylelikle trafikte geçirdiğiniz zaman işkence gibi gelmez.

Nefes Egzersizleri Yapmaya Çalışın


Sıkışıp kalan trafikte durduk yere canınız sıkılabilir hele bir de acil yetişmeniz gereken bir yer varsa stres seviyesiz aniden yükselebilir. Böyle durumlarda camı açarak içeriye temiz hava girmesini sağlayın. Burnunuzdan sık sık nefes alıp yavaş yavaş verin. Birkaç saniyeliğine gözlerinizi kapatarak güzel bir olaya odaklanın. Aynı işlemi seyahate giderken tercih ettiğiniz, İzmir rentacar firmalarından aldığınız araçlarla da yapabilirsiniz. Örneğin konaklayacağınız oteli, imkanlarını, yarın o saatlerde serin sularda yüzeceğinizi düşleyebilirsiniz.

Etraftaki Araç ve Sürücüleri Dikkate Almayın


Trafikte tek sıkışan araç siz değilsiniz ve etrafınızda sizinle aynı durumu yaşayan yüzlerce kişi var. Böyle bir ortamda etraftan çok fazla etkilenirsiniz. Sürekli çalan kornalar, yüksek sesli hakaretler, bağırıp çağırmalar… İnsan yazarken boğuluyor gibi oluyor. Böyle anlarda kendinizi frenleyin ve bu kervana katılmayın. Bu tarz hareketler stres seviyenizi düşürmeyecektir. 

Acemi Sürücülere Dikkat Edin


Akıp giden bir trafikte acemi sürücüler çok fazla zorlanmanıza neden olmaz. Lakin sürekli sıkışan, bir ilerleyen bir duran trafikte önünüz ve yanınızdaki araçlara çok dikkat edin. Böyle anlarsa sağ sol hareketleri ve ani durmalar sık yaşanır. Eğer etrafınızda böyle acemi bir şoför varsa bir anlık dikkatsizlikle size çarpabilir ya da sizin birilerine çarpmanıza neden olabilir. Hele bir de altınızda İzmir airport araç kiralama firmalarından aldığınız bir araç varsa özellikle dikkatli olun. Gerçi bu tarz kiralama firmalarından alınan araçların sigorta ve kaskoları tamdır lakin gereksiz zaman kaybı yaşamanıza neden olacak işlemlerden uzak durmakta fayda var. Eğer henüz kiralık bir araca sahip değilseniz ve yoğun trafikte hala kendi aracınızı yoruyorsanız kiralık araç seçimi için “en iyi kiralık firmalara” buradan ulaşabilirsiniz.


Navigasyon Sistemlerinden Faydalanın


Yer ve yön bulmak için büyük kolaylık sağlayan navigasyonlar trafiğin durumuna göre çalışır. Sizi ulaşmak istediğiniz hedefe en kısa ve en az yoğunluk yaşanan noktadan ulaştırmak ister. Eğer trafikte kaldığınız bir alanda bulunuyorsanız hemen bu teknoloji harikasından yararlanmaya çalışın. Sizi ek ve yan yollara sokabileceği için hem yoğunluğun olduğu ana yollardan uzaklaşır hem de gereksiz stres yaşamazsınız. Eğer altınızdaki araç İzmir araba kiralama firmaları tarafından verildiyse bu firmalardan da destek isteyebilirsiniz.

Gereksiz Sinir ve Öfke Sorunundan Kurtulmaya Çalışın


Normal hayatı içerisinde sık sinirlenen ve öfkelenen biriyseniz bu sorundan kısa sürelerde kurtulmanız gerekecek. Keza en küçük bir stres anında bu olumsuz duygular sizi yeniden yoklayacaktır. Bunun için işin uzmanı psikologlarla görüşebilir, nefes egzersizleri yapabilir ve seminerlere katılabilirsiniz. 


Araç Kiralama Firmanızdan Destek İsteyin


Farklı bir şehir ya da ilçeye seyahat ediyorsanız ve altınızdaki araç kiralık ise yapabileceğiniz en kolay destek yöntemi firmayla iletişime geçmektir. Ya da daha henüz aracı alırken yardım almaktır. Bildiğiniz gibi özellikle İzmir airport araç kiralama gibi büyük bir hizmeti sunan firmalar trafiğin yoğunluk saatleri ve yollarını çok iyi bilirler. Henüz yola çıkmadan varış yeriniz için onlardan bilgi alabilirsiniz. Böylece yanlış yollara saparak sıkışan trafikte kalmaktan kurtulabilirsiniz. 
İlginizi Çekebilir
  • İzmir Havaalanı Oto Kiralama Fiyatları
    İzmir havaalanı oto kiralama, izmir havaalanı araç kiralama fiyatları, izmir ucuz kiralık araç hizmetleri hakkında merak edilenler bir başlık altında toplandı!
  • İzmir Rent A Car Firmaları
    İzmir rent a car, İzmir rent a car firmaları ve İzmir havaalanı rent a car hizmetleri hakkında merak edilen her detay!
  • İzmir Kiralık Araç
    İzmir kiralık araç ve İzmir havaalanı kiralık araç faaliyetlerini devam ettiren firmamız sayesinde 7/24 hizmet alabiliyorsunuz. Beklentileri en iyi koşullarda sağlayan firmamız ucuz, güvenli ve kaliteli İzmir araç kiralama hizmetini sizlere anında sunabilir.
  • Didim Gezi Rehberi
    Didim'e nasıl gidilir, Didim'de nereler gezilir ve Didim'de nerede denize girilir hepsinin cevabı Didim gezi rehberi yazımızda...
  • Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Madde
    Nasıl araç kiralanır?, Araç kiralarken nelere dikkat etmek gerekir? Kolay araç kiralama hakkında tüm detaylar yazımızda!
Whatsapp Telefon