Kuşadası Gezilecek Yerler

Kuşadası Gezilecek Yerler

Kuşadası Gezilecek Yerler


Aydın’ın en popüler illerinden biri olan Kuşadası yaz aylarında kısa sürede doluluk oranına ulaşıyor. İzmir’e 99,5 km uzaklıkta bulunan bu eşsiz ilçeyi keşfe çıkmayı planlıyorsanız yapmanız gereken bazı küçük detaylar var. Bunların ilki Kuşadası gezilecek yerler listemize bir göz atmak olacaktır. Keza her şehir keşfinde böyle küçük notları incelemek size kolaylık sağlayacaktır. Tatil zamanınızın belli olduğunu varsayarak ikinci yapmanız gereken hemen konaklama imkanlarını araştırmanız olacaktır. Oldukça popüler bir tatil rotası olduğu için plansız giderseniz zorlanabilirsiniz. 

Kalmak istediğiniz oteli ya da pansiyonu ayarladıktan sonra hemen Kuşadası oto kiralama firmalarını araştırmaya başlayın. Yoğun geçen sezonlarda tıpkı otel gibi kiralık araçlarda da rezervasyon sistemi bulunuyor. Eğer erken davranmazsanız tüm tatili toplu taşıma ya da ticari taksilerde geçirmek zorunda kalabilirsiniz. Şimdi bu eşsiz ilçenin mutlaka görülmesi gereken yerlerini sizler için listeleyelim.




Kaleiçi

Arnavut kaldırım taşlarıyla döşenmiş, tarihi evlerin sıralandığı Kaleiçi Kuşadası için oldukça önemli bir yer. İlçenin kalbi burasıdır desek, yanlış olmaz. Eğer buraya tatile gelirse sevdiklerinize küçük bir armağan götürmek isterseniz alışveriş adresiniz kesinlikle Kaleiçi olmalıdır. Buradaki tarihi dokuları gezdikten sonra dilediğinizce alışveriş de yapabilirsiniz. Kaleiçi Surları, Kaleiçi Hamamı ve Kaleiçi Camii turunuzu tamamladıktan sonra el işi işlemeler, biblolar, aksesuarlar gibi çeşitli ürünleri inceleyebilirsiniz. Kaleiçi'ne Kuşadası araç kiralama firmamızdan aldığınız araçla ulaşabilirsiniz. Bir park alanı bulduktan sonra çarşıyı yürüyerek gezmelisiniz.



Efes Antik Kenti

M.Ö 9000’lü yıllara ait olan bu önemli antik kent sadece ülkemiz için değil yabancı turistlerin de gözdesidir. Bahar ve yaz aylarında binlerce kişiyi ağırlayan bu tarihi mirasımızı mutlaka görmelisiniz. İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan bu antik kente İzmir havaalanı araç kiralama firmamızdan aldığınız araçla gidebilirsiniz. Havalimanından buraya toplamda 187,2 km gitmemiz gerekiyor. Buraya girişlerde müze kartı kullanmanız gerekecek. Ancak bazı banka kartları da müze kart yerine geçebiliyor. Bu konuda araştırma yaparak yola çıkmanızda fayda var.



Sevda Tepesi

Kuşadası manzarasını seyretmek istiyorsanız ve şehri ayaklarınız altında hayal ediyorsanız mutlaka yolunuzu Sevda Tepesi’ne çevirmelisiniz. Karşınıza çıkacak manzara karşısında şaşkınlıktan küçük dilinizi yutacaksınız. Oldukça güzel bir alan olan bu yer 2017 yılında inşa edilmiştir. Atatürk heykeli dikilen tepenin etrafına da otopark alanı, kafe ve restoran yapılmıştır. Böylece şehri günün her saatinde görebiliyorsunuz. İster gündoğumu isterseniz de günbatımında gidebileceğiniz bu tepeye Kuşadası araç kiralama firmamızdan aldığınız aracınızla gidebilirsiniz. Oldukça popüler bir yer olduğu için bulmakta zorluk yaşamazsınız. 



Güvercinada Kalesi

Tarihi Osmanlı Devleti’ne dayanan Güvercinada Kalesi oldukça popüler noktalardan biridir. Düzenli olarak restore edilerek günümüze ulaştırılan kale yeri ve yabancı turistlerin büyük ilgisini görüyor. Döneminde korsanlar için de bir korunma sağladığı için bu adaya Korsan Adası da denilmektedir. 1950 yılına kadar sadece sandallarla ulaşımı olan kaleye artık karaya bağlandığı için kendiniz gidebilirsiniz. Akşam saatlerinde kaleye ışıklandırılma da yapıldığı için oldukça unutulmaz bir manzarası oluyor. Ücret ödemeden gezebileceğiniz kaleye şehir merkezinden yürüyerek ulaşabilirsiniz. Hem hoş bir yürüyüş hem de güzel bir aktivite olacak bu gezintiden memnun kalacağınıza eminiz. 



Kadınlar Plajı


Ünü dünya çapında olan Kadınlar Plajı mutlaka gideceğiniz yerlerden biri olmalıdır. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarabileceğiniz bu plaj yumuşacık kumlarında eğlenmek oldukça keyifli. Ücretsiz olarak girilebilen plaja İzmir havalimanından 69,9 km uzaklıktadır. Plaj Kuşadası merkezine ise 2,7 km’dir. Kuşadası oto kiralama firmamızdan temin ettiğiniz araçla buraya 7 dakikada ulaşabilirsiniz. Plajda tuvalet ve duş imkânı var ancak şezlonglar için ücret ödemeniz gerekecektir. Dilerseniz yanınıza kendi malzemelerinizi alabilirsiniz. 
İlginizi Çekebilir
  • İzmir Alışveriş Rehberi
    İzmir alışveriş merkezleri, İzmir çarşıları, İzmir pazarları ve alışveriş yapabileceğiniz diğer tüm yerler bu yazıda!
  • Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Süreçleri
    Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama süreçleri nasıl işler? Adnan Menderes rent a car firmaları hakkında merak edilen tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
  • Araç Kiralama İzmir Süreci Nasıl İlerler?
    Arac kiralama İzmir süreci nasıl ilerler, hangi aşamada hangi süreçler devreye girer ve arac kiralama İzmir firmaları hakkında merak edilen tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
  • Az yakan araba kiralama
    Az yakıt harcayan araba kiralamak hakkında blog yazısı hazırlanmıştır. Yakıt tüketimi az olan kiralık araçlar hangileri?
  • Otoban hız sınırı 2023
    Otoban (ücretli yol) hız sınırı hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar yer almaktadır.
Whatsapp Telefon