Araç kiralama kredi notu

Araç kiralama kredi notu
Araç kiralama kredi notu nedir? Firmalara araba kiralama öncesi sorulan en sık suallerden birisi diyebiliriz. Aslında merak edilmesi araç kiralamaya uygunluğu kontrol etmektir. Araç kiralama şirketleri genellikle müşterilerinin kredi geçmişini değerlendirebilir ve kredi notlarına bakabilirler. Kredi notu, bireyin veya kurumun finansal geçmişinin bir ölçüsüdür ve bu not, kredi talepleri için değerlendirme yapılırken önemli bir faktördür.

Araç kiralama kredi notu

Kredi notu, genellikle kredi raporlarına dayanarak belirlenen bir skordur. Farklı kredi derecelendirme kuruluşları farklı skala ve kriterler kullanabilir, ancak genellikle kredi notları 300 ile 850 arasında bir aralıkta yer alır. Yüksek bir kredi notu, genellikle finansal sorumlulukları ve ödemeleri düzgün bir şekilde yerine getiren bir bireyin veya kurumun işaretidir.
Araç kiralama şirketleri, müşterilerinden güvence almak amacıyla kredi geçmişini değerlendirir. Yüksek bir kredi notuna sahip olmak, daha iyi kiralama koşulları elde etmenize yardımcı olabilir. Düşük bir kredi notu ise kiralama işlemi sırasında ek belgelerin talep edilmesine veya daha yüksek bir teminat ödemesine neden olabilir.

Her araç kiralama şirketinin politikaları farklı olabilir, bu nedenle kredi notu gereksinimleri ve etkileri şirketten şirkete değişebilir. Ancak genel olarak, yüksek bir kredi notuna sahip olmak, araç kiralama sürecinizin daha sorunsuz ve avantajlı geçmesine yardımcı olabilir.

Kredi notunuzu hesaplamak için ülkemizde bir çok yöntem bulunuyor. Bunlardan en sık kullanım olanı telefon hattınızın operatörleri üzerinden sorgulama yapmaktır. Kiralama öncesi yapılan bu sorgu firmalara araç kiralayacak olan kişilerin finansal durumu hakkında ipuçları vermektedir.

Findeks Kredi Notu 1-1900 arasında değişir. Not 1’den 1900’e doğru ilerledikçe risk seviyesi azalır.


Findeks’ten kendi kredi notunuzu öğrenebileceğiniz gibi, farklı bir kişinin de notunu öğrenebilirsiniz. Farklı bir kişinin Findeks Kredi Notu’nu öğrenebilmek için onay alınması gerekir. Bu onayı iki farklı şekilde alabilirsiniz:


Birinci yöntem: Findeks Kredi Notu istenen kişi; Findeks Mobil Uygulama veya internet şubesi "Hesabım - İstisna Ayarları" menüsünden raporunu paylaşmak istediği kişi ya da kurumun TCKN veya VKN bilgisini girerek ön onay verebilir. Findeks Mobil Uygulama veya internet şubesindeki ilgili alana, Findeks Kredi Notu alınmak istenen kişinin bilgileri girilerek bu kişiye sistem üzerinden talep gönderilmesi sağlanır ve Findeks Kredi Notu’nun paylaşımı için izin istenir. Talebe onay verildiğinde ilgili rapor görüntülenebilir hale gelir.

İkinci yöntem: Turkcell hattı olanlar TC kimlik numarasını yazıp boşluk bıraktıktan sonra doğum yılı yazarak 1122'ye kısa mesaj gönderebilir. Bu işlem için ücret 17 TL'dir.

İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon