Az yakan araba kiralama

Az yakan araba kiralama
Az yakan araba kiralama genellikle çok merak edilen ve sorulan bir soru üzerinden blog içeriği hazırladık. Araç kiralama yaparken kullanım amacına göre araba seçimi yapılmaktadır. Günlük kısa mesafe için ayrı, uzun yol için farklı araç seçenekleri değerlendirilmelidir. Ancak tüm bunlardan öncede bütçenize uygun, daha az maliyetli yakıt harcaması yapmak isteyebilirsiniz. Peki az yakan araba kiralama yapmak için nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Motor hacmi, araç çekişi, arabanın yaşı gibi kriterler olsa da bu konu daha çok teknik inceleme ve karşılaştırma ile belirlenebilir. Elbette piyasada az yakan araba diye adlandırılan bir çok araç grubu bulunuyor. Kiralık araçlardan hangisi az yakar diye de soranlar için detaylı liste aşağıda yer almaktadır.

Az yakan araba kiralama

Yakıt tüketimi az olan bir araç seçmek, çevresel etkiyi azaltmak ve yakıt maliyetini düşürmek için önemlidir. Yakıt tüketimi az olan araçları seçmek için tasarruf nasıl sağlanır bazı ipuçları:

  • - Yakıt tüketimi verilerini karşılaştırın: Araçlar fabrika çıkışında test ve kontrollerden geçer. Bu esnada yakıt tüketimi ortalama olarak ne kadar olur şeklinde testler ve uygunluklar ortaya çıkar. Resmi yakıt tüketimi ve karbondioksit emisyonu değerleri kılavuzunda bu değerleri görebilirsiniz.
  • - Hibrit veya elektrikli araçlar: Eğer seçenekler arasında dizel ve benzin dışında elektrikli araç var ise tercih edilebilir.
  • - Araç ağırlığı kriteri: Genellikle daha küçük ve hafif araçlar az yakıt yakar. Bu nedenle az yakan araba sınıfında araç ağırlığı ve hacmi önemlidir.
  • - Düşük silindir hacmi: Küçük hacme sahip olan arabalar daha az yakıt tüketir diyebiliriz. 
  • - Lastik basıncı: Arabanın lastik basıncı düşük ise daha fazla sürtünme olur bunun sonunda ise daha fazla yakıt tüketimi sağlanır.
  • - Araç kliması: Sürekli açık klimada araba kullanıyorsanız yakıt tüketimi artar. Doğal havalandırma sağlayabilir, ihtiyaç halinde klimayı açarak tasarruf edebilirsiniz.

Bu seçimlere göre arabayı kullanmak yakıt tüketimini azaltır. Elbette aracın kendi fabrikasyon çıkışlı tüketimi en büyük roldür. Şimdi ise aşağıda yer verdiğimiz düşük yakıt harcayan az yakan araba modelleri ile fikir sahibi olabilirsiniz.

Renault Clio 1.5

Piyasada adından sıkça bahsedilen Renault Clio 1.5 gerçekten az yakan araba sınıfında bulunmaktadır. Ülkemizin her yerinde trafikte gördüğümüz bu araç fabrikadan çıkış bilgileri ile de az yakıt harcadığını göstermektedir. Tercih edilmesinin nedenleri arasında aile arabası, pratik rahat kullanımı, dış dizayn tasarımı gibi kriterler ön plandadır. Yakıt kapasitesi 45 lt, şehir içi tüketim (100 km) 4.3 litre. Şehir dışı tüketim (100 km) 3.3 lt. Karma tüketim (100 km) 3,7 lt. 

Citroen C-Elysee 1.5 Hdi

Kiralama filolarının, günlük kiralamaların en gözde araçları arasında yerini alıyor diyebiliriz. B segmentinde olan Citroen C-Elysee 1.5 hdi az yakan kiralık arabalar içindedir. Fabrika verilerine göre yakıt tüketimi değerleri ise şöyle: Şehir içinde 100 km'de ortalama 4.3, şehir dışı yakıt tüketimi 100 km'de 3,3, genel ortalama kullanım tüketimi ise 3.7 litredir. Düşük yakıt harcamasının yanı sıra manuel vites, önden çekiş, hız sabitleme, asr patinaj sistemi özellikleri vardır.

Fiat Egea

Yollarda şirket araçları, kişisel kullanım, resmi hizmete mahsus olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizde bu yıl içerisinde çok satılan araçlar arasında da bulunuyor. Peki az yakan araba veya az yakan kiralık araçlar listesinde gerçekten dahil olabilir mi? Bu sorunun cevabı direk olarak, evet. Çünkü Fiat Egea motor hacmi ve yakıt tüketim verileri ile bakıldığında az yakmaktadır. Aracı devrinde kullanmak, klima gibi seçenekleri minimum seviyede tutmak daha az benzin veya dizel yakıt ödemesi yapmanızı sağlayacaktır. Yakıt hacmi 45 litredir. Şehir içi (100 km) 5,4 lt, şehir dışı (100 km) 3,5 lt, karma ortalama tüketim 4.2 litredir.

İlginizi Çekebilir
  • İzmir Havaalanı Oto Kiralama Fiyatları
    İzmir havaalanı oto kiralama, izmir havaalanı araç kiralama fiyatları, izmir ucuz kiralık araç hizmetleri hakkında merak edilenler bir başlık altında toplandı!
  • İzmir Rent A Car Firmaları
    İzmir rent a car, İzmir rent a car firmaları ve İzmir havaalanı rent a car hizmetleri hakkında merak edilen her detay!
  • İzmir Kiralık Araç
    İzmir kiralık araç ve İzmir havaalanı kiralık araç faaliyetlerini devam ettiren firmamız sayesinde 7/24 hizmet alabiliyorsunuz. Beklentileri en iyi koşullarda sağlayan firmamız ucuz, güvenli ve kaliteli İzmir araç kiralama hizmetini sizlere anında sunabilir.
  • Didim Gezi Rehberi
    Didim'e nasıl gidilir, Didim'de nereler gezilir ve Didim'de nerede denize girilir hepsinin cevabı Didim gezi rehberi yazımızda...
  • Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Madde
    Nasıl araç kiralanır?, Araç kiralarken nelere dikkat etmek gerekir? Kolay araç kiralama hakkında tüm detaylar yazımızda!
Whatsapp Telefon