İzmir'de Nerede, Ne Yenir?

İzmir'de Nerede, Ne Yenir?

Ege Bölgesi’nin en kalabalık ve en modern şehri konumunda ki İzmir, tarihi, sahilleri, doğal güzellikleri ve eğlence merkezlerinin yanı sıra geçmişinde Osmanlı Mutfağı’nın, Rum Mutfağı’nın, Balkan Göçmenleri’nin ve Kırım Türklerinin yemek kültürünü içinde barındıran Türkiye’nin en popüler şehirlerinden birisidir. Yılın her mevsimi kolayca ziyaret edebileceğiniz İzmir havaalanı araç kiralama firmamız Herycar şehrin tüm güzelliklerini keşfetmeniz için geniş araç filosuyla hizmetinizdedir. Sizlerde bu güzellikleri bir an önce keşfetmek istiyorsanız 7/24 dilediğiniz yerden çekinmeden bizleri arayabilirsiniz.

İzmir’in Meşhur Lezzetleri


Yemek söz konusu olunca ege mutfağının kalesi olan İzmir’in, birçok ilçesinde ve merkezinde farklı ve lezzetli tatları İzmir havalimanı araç kiralama firmamızdan kiralayacağınız araçlarla kolaylıkla keşfedebilir, pek çok restoran, büfe ve seyyar satıcılarda damak tadınıza uygun tatlar bulabilirsiniz. Bu tatlardan en meşhurlarını sizler için sıraladık:

Kumru: Çeşme’ye özgü olsa İzmir sınırlarını geçip tüm Türkiye’de meşhur olan kendine has susamlı sandviç ekmeğinin içine çeşitli şarküteri ürünlerinin girmesiyle oluşur Konak ve Karşıyaka’da birçok büfe ve restoranda tadabilirsiniz.

Boyoz: İsmini İspanya’dan İzmir’e göç eden Sefarad Yahudilerinden alan boyoz ‘’küçük somonlar’’ anlamına gelmektedir. İzmir’in en meşhur kahvaltı klasiği olup milföye benzeyen bol yağlı bir hamur işidir yumurta boyoz ikilisi İzmir’de denemeniz gereken başlıca lezzetlerin başında gelmektedir.

Söğüş: İzmir’in en meşhur sokak lezzetlerinden biri olan söğüş bütün olarak kaynatılıp soğuk halde tercihen lavaş içerisinde servis edilen beyinden oluşmaktadır. Seyyar satıcılarda büfe ve restoranlarda rahatlıkla bulabileceğiniz söğüş İzmir mutfağının önemli bir lezzeti olarak popülerliğini korumaktadır.

Ot Yemekleri: Girit ve Rumeli göçmenlerinin mutfak kültürünün bir parçası olan ot yemekleri zamanla İzmir mutfağına miras kalarak nesilden nesile geçmiştir. Bunlardan bazıları ısırgan otu, cibez, turp otu, şevketi bostan, semizotu, deniz börülcesi, kuzukulağıdır. Bu otlar haşlanarak kimisi zeytinyağıyla kimisi borani şeklinde yoğurtla ya da sarımsak ve limonla servis edilir.

İzmir Bomba: İçi akışkan çikolatayla dolu kurabiyenin sıcak servis edilmesiyle yapılan bomba İzmir’de bütün pastane ve seyyar satıcılarda bulabileceğiniz orijinal ve eşsiz bir lezzettir eminiz ki sizin içinde farklı bir deneyim olacaktır.

Yukarıda sadece bir kısmını sizlerin beğenisine sunduğumuz bu lezzetleri İzmir havaalanı araç kiralama firmamız Herycar üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde kiralayabileceğiniz araçlarla vakit kaybetmeden yerinde tadabilir bu deneyimi sizlerde yaşayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
  • İzmir Havaalanı Oto Kiralama Fiyatları
    İzmir havaalanı oto kiralama, izmir havaalanı araç kiralama fiyatları, izmir ucuz kiralık araç hizmetleri hakkında merak edilenler bir başlık altında toplandı!
  • İzmir Rent A Car Firmaları
    İzmir rent a car, İzmir rent a car firmaları ve İzmir havaalanı rent a car hizmetleri hakkında merak edilen her detay!
  • İzmir Kiralık Araç
    İzmir kiralık araç ve İzmir havaalanı kiralık araç faaliyetlerini devam ettiren firmamız sayesinde 7/24 hizmet alabiliyorsunuz. Beklentileri en iyi koşullarda sağlayan firmamız ucuz, güvenli ve kaliteli İzmir araç kiralama hizmetini sizlere anında sunabilir.
  • Didim Gezi Rehberi
    Didim'e nasıl gidilir, Didim'de nereler gezilir ve Didim'de nerede denize girilir hepsinin cevabı Didim gezi rehberi yazımızda...
  • Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Madde
    Nasıl araç kiralanır?, Araç kiralarken nelere dikkat etmek gerekir? Kolay araç kiralama hakkında tüm detaylar yazımızda!
Whatsapp Telefon